Van welke subsidies kan je gebruik maken?

KMO-portefeuille

DrivOlution is erkend als opleidingsverstrekker voor de KMO-portefeuille. Hierdoor kan je 40 of 30 % subsidies ontvangen van de Vlaamse overheid. De subsidie is voor alle kleine en middelgrote ondernemingen uit het Vlaamse gewest, die investeren in opleiding. Deze aanvraag voor deze subsidie is de verantwoordelijkheid van de klant en kan tot ten laatste 14 kalenderdagen na de start van de cursusdatum gebeuren.

Meer info bij ons of op “KMO portefeuille

Tussenkomsten sectorfondsen

Sociaal Fonds Transport en Logistiek

Transportbedrijven die vervoer voor rekening derde verrichten, kunnen voor hun arbeiders beroep doen op een opleidingsbudget. Meer info www.sftl.be

Alimento

Bedrijven uit de voedingsnijverheid kunnen via Alimento een tussenkomst aanvragen van € 15/u/deelnemer. Met een maximum van € 360 per dag.

Betaald Educatief Verlof

Het Betaald Educatief Verlof biedt werknemers uit de privé sector de mogelijkheid om erkende opleidingen te volgen met behoud van loon. Na de opleiding kan de werkgever de loonkost grotendeels terugvorderen. Dit verloopt via het sociaal secretariaat van de werkgever.

Om aanspraak te maken op BEV moet de volledige 35 uur (5 nascholingen van 7 uur) in hetzelfde schooljaar gevolgd worden. DrivOlution helpt je graag met het toelichten van de procedure.

Meer informatie over Betaald Educatief Verlof vindt u via de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.