ADR voor alle personen betrokken bij vervoer van gevaarlijke goederen

Vervoer van gevaarlijke goederen onder vrijstelling


Niet alle chauffeurs die gevaarlijke goederen vervoeren, zijn verplicht het certificaat te behalen. In sommige gevallen is er sprake van een vrijstelling. Deze vrijstelling is dan gebaseerd op de soort verpakking met een beperkte inhoud. Wil dat zeggen dat het een goed idee is je chauffeurs zonder opleiding op pad te sturen? Ons gezond verstand zegt opnieuw van niet. Ondanks de vrijstelling moet de chauffeur toch een aantal voorschriften uit het ADR toepassen. Wat houden deze vrijstellingen in? Welke voorschriften blijven van kracht? De opleiding ‘vervoer van gevaarlijke goederen onder vrijstelling’ is hiernaar de ideale opstap en levert ook een geldig code 95-certificaat: twee vliegen in één klap dus! Wat er zoal aan bod komt?  “
 

DrivOlution 


DrivOlution denkt met een bedrijf graag na over een totaalaanpak van het ADR-verhaal en gaat secuur te werk om het maximum te halen uit deze op maat-opleidingen voor (niet-)chauffeurs. Een uitgebreide intake door onze instructeur zorgt ervoor dat de verplichte opleidingen geen algemene opleiding blijven, maar toegespitst worden op de concrete behoeften en vragen van de deelnemers. Op die manier maken we er niet alleen een interessante dag van de medewerkers, we werken ook mee aan concrete resultaten! 
 

Op het eind van de opleiding merken dat ik erin geslaagd ben een ingewikkelde materie begrijpelijk te hebben gemaakt, is de mooiste uitdaging bij aanvang van de training.

Wim Saelaert

Trainer-adviseur DrivOlution

Interesse in onze ADR-opleidingen?

Wij helpen je graag verder