DrivOlution schopt het tot top 10 in Smart Driving Challenge

De FIA (Fédération Internationale de l’Automobiliste) bedacht een creatieve uitdaging voor alledaagse chauffeurs: de Smart Driving Challenge. Een wedstrijd als geen ander. Snelheid wint je geen punten. Wel scoor je door veilig en milieuvriendelijk te rijden. Wie het efficiëntst is, presteert het best.

Ward en Johan
gray-curve--outlines
Ward en Johan

Maar hoe wordt slim rijgedrag gemeten? Als je vertrouwd bent met Driver 2.0 van DrivOlution, heb je het misschien al geraden. Een dongle in de auto doet een objectieve rijstijlmeting. Een digitaal platform met artificial intelligence zet die informatie op zijn beurt om in een score. Zo komt de wereldranglijst tot stand.

En hoe beland je in die ranglijst? Je krijgt een score per heat. Dat is een periode van 1 week waarop je minstens 10 kilometer hebt gereden. Rijden in het dagelijkse leven is al voldoende. Hoe slimmer je rijdt, hoe meer punten je behaalt.

Dat klonk bij ons natuurlijk als muziek in de oren. We stuurden Ward Hanssens en Johan Stevens erop af! 

Waarom Ward en Johan de perfecte kandidaten voor ons dream team waren? Ward is ervaren codriver in de autosportwereld en Johan staat binnen DrivOlution bekend als de ecopiloot. Het ideale duo om mee te doen aan de Smart Driving Challenge.

Fase 1: de Freddy Loix Ypres Smart Driving Challenge

De eerste fase bracht ons naar Ieper voor een sub-event van de FIA Smart Driving Challenge, met rallyrijder Freddy Loix als ambassadeur. Het doel? Trajecten die deel uitmaken van de befaamde Ypres Rally zo efficiënt mogelijk afleggen.

Hun goede score bewees dat Johan en Ward de DrivOlution-kerngedachten vlot toepassen in de praktijk. Dat smaakte naar meer. Op naar het wereldkampioenschap van FIA!

 

Een dikke proficiat aan Johan en Ward met dit mooie resultaat!

Fase 2: Smart Driving Challenge op wereldniveau

De volgende uitdaging was de wereldwijde FIA Smart Driving Challenge. Tijdens de competitie knokten de deelnemers om de beste scores per heat. Eind november vond de finale plaats. Ons team (jsazaf) zette een puike prestatie neer en kon de 6e plaats in de wacht slepen.

DrivOlution ❤️ Smart Driving Challenge

De Smart Driving Challenge sluit naadloos aan bij het DNA van DrivOlution. Slim rijden is veilig, milieuvriendelijk en economisch. De wedstrijd liet nog eens zien dat we de tools hebben om efficiënt rijgedrag een werkelijkheid te maken.

Ben jij ook klaar om de daad bij het woord te voegen? Wij bieden een totaalaanpak voor veiliger en zuiniger rijden aan. Altijd op maat van jouw bedrijf en bestuurders.

Contacteer ons voor meer informatie!