Opleiding in de kijker: fiets en step

Hoor je dikwijls gezucht van medewerkers die filerijden beu zijn? Moedig ze aan om met de fiets of step naar het werk te komen! Bezorgd om de veiligheid in druk verkeer? Met ons uitgebreid opleidingsaanbod voor fiets en step ben je bij DrivOlution aan het juiste adres.

Je woon-werkverkeer afleggen met de fiets heeft heel wat voordelen. Je omzeilt ellenlange files, verkleint je ecologische voetafdruk en hoeft niet meer naar de fitness voor je dagelijkse work-out. Zo kom je energiek en zonder frustraties aan op het werk, klaar om er een productieve dag van te maken. Goed voor je fysieke én mentale gezondheid. 

Als je de fiets boven de auto verkiest, is het belangrijk om je veilig een weg te weten banen in het steeds drukkere verkeer. De laatste vijf jaar is het aantal arbeidswegongevallen met de fiets gestegen. Ook de ernst van die ongevallen volgt een stijgende trend. De gemiddelde geraamde kost per fietsongeval bedraagt ongeveer €10.000, tegenover €4.000 in 2015. Toen was er sprake van blijvende ongeschiktheid bij 5% van de fietsongevallen. In 2019 liep dat aandeel op tot 16%.

Overweldigende cijfers? Geen paniek! Preventie is essentieel. En dat is exact waar DrivOlution je bij kan helpen. Wij zetten in op een geïntegreerde aanpak, waaronder opleidingen op maat van jouw organisatie. Na onze treffende infosessies en workshops heeft de wegcode geen geheimen meer voor jou en je medewerkers. Onze veiligheidstips helpen je op weg en kunnen ook live toegepast worden tijdens onze praktijkopleidingen.

Gebruikers van (elektrische) fietsen én e-steps kunnen profiteren van ons uiteenlopende aanbod. Jouw organisatie kan beroep doen op onze gepersonaliseerde opleidingen Ring-a-Bell en One-Step-Away om een defensieve houding in het verkeer te leren aannemen. Interactieve groepssessies, behendigheidsparcours, analyses van rijgedrag, noem maar op! Het opleidingspakket wordt opgesteld volgens de noden van jouw organisatie.

Interesse in een opleiding veilig fietsen of steppen?

Aarzel niet om ons te contacteren