Rijden met elektrische vrachtwagens: een aanrader

Volta-Trucks
gray-curve--outlines
Volta-Trucks

Bevinding nr 1

Wat je bij de meeste modellen op het eerste zicht merkt, is dat de cabine eruitziet als die van traditionele vrachtwagens. Voor chauffeurs is dat dus een makkelijke overgang.

Bij Volta Trucks is dat een ander verhaal. De cabine ziet er heel anders uit: de bestuurder zit namelijk in het midden, niet links of rechts. Dat brengt wat voordelen met zich mee:

  • een beter zicht: de dode hoek is bijna onbestaand
  • veiliger uitstappen: je kan de deuren aan beide kanten openen en hoeft dus niet in het verkeer uit te stappen

Doordat je op een andere manier zit en ook lager in- en uitstapt, is dat een verandering die grote impact heeft op chauffeurs.

Bevinding nr 2

Begin je te rijden, dan voel en hoor je meteen het verschil: de voertuigen zijn heel stil.

Dat vraagt een aanpassing in rijstijl, want je moet er als chauffeur rekening mee houden dat andere weggebruikers je niet horen. Eens je het gewend bent, is het een enorm aangename manier van rijden, die veel rust creëert.

Met een aangepaste rijstijl haal je ook het meeste uit je rijbereik. Daar voorzien we volgend jaar een code 95-opleiding voor. Word als eerste op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief!

Bevinding nr 3

Het uitrollen, of coasten, is merkafhankelijk. Zo kan je de Scania en de Mercedes-Benz perfect laten coasten. Bij het vertragen speelt de remenergierecuperatie een belangrijke rol. Dat kan via de motorrem (met verschillende posities) en door gebruik te maken van het principe van One-Pedal Driving: met het stroompedaal (gaspedaal) kan je versnellen én vertragen. Handig!

Hoe zien we dat in de toekomst?

Evolutie naar TaaS: Transportation as a Service

Door het belang van laadinfrastructuur zet de overgang naar elektrische vrachtwagens nog een andere evolutie op gang, die naar Transportation as a Service (TaaS), of transport als een dienstverlening.

En hoe werkt dat precies? Het houdt in dat je niet louter een voertuig aankoopt, maar ook alle diensten die komen kijken bij het onderhoud van je vloot . Bij elektrische vrachtwagens zit daar toegang tot laadinfrastructuur bij, zoals in het Truck as a Service -aanbod van Volta Trucks.

Ons team houdt de vinger aan de technologische pols. Wil je eens sparren? We komen graag langs!

Contacteer ons